Ben jij een jongere tussen de 16 en 18+ jaar en zoek je jeugdhulp? Dan zit je hier goed. Welkom bij Jij&Co! Goed dat je ons gevonden hebt. In dit geval gaat de ‘Jij’ van Jij&Co over jou. Jij staat centraal. Vanaf 16 jaar en ouder heb je in principe het recht om zelfstandig jouw hulp te organiseren. In de praktijk blijkt het wel heel lastig om dit volledig buiten het medeweten van jouw ouders te doen. We doen ons best om je zo persoonlijk mogelijk te begeleiden.
Hoe starten we jeugdhulp?
Om de hulp te kunnen opstarten is er een verwijzer nodig. Een verwijzer kan jouw huisarts of een medewerker van het Jeugdteam zijn. Zij schrijven een verwijsbrief voor jou. Dit is voor de financiering nodig.
Je kan via onze website zelf je hulpverlener uitkiezen. Vul in wat voor hulp je nodig hebt, het kan zijn dat je dat niet precies weet. Dat geeft niet, je kan ook invullen op welke manier je hulp zou willen krijgen. Ook vul je jouw woonplaats in. Hierna krijg je alle hulpverleners te zien die tijd hebben in jouw woonplaats/regio. Sommigen meteen en anderen binnen vier weken. Je kiest er twee uit die jou het beste lijken. Zij zullen je bellen of mailen voor een kennismaking.
Na het kennismaken, kies je één van de twee hulpverleners. Wie je kiest, hoef je niet meteen te zeggen. Je mag ook altijd opnieuw kiezen. We willen dat jij je goed voelt bij de hulpverlener en de hulpverlener bij jou. De hulpverlener mag ook nadenken of die jou het beste kan helpen. Is dat niet zo, dan helpt de hulpverlener jou bij het vinden van iemand anders.
Verlengde jeugdhulp is hulp aan jeugdigen tussen de 18 en 23 jaar. Bijvoorbeeld als je nog hulp nodig hebt en die hulp niet vanuit een andere wet kan worden geleverd. Of omdat je behandeling nog doorloopt. Dan kan de gemeente jeugdhulp toekennen aan een persoon ouder dan 18 jaar.
Door zelf een hulpverlener te kiezen die jou aanspreekt, kies je voor de meest persoonlijke hulpverlener. Op deze manier krijg je jeugdhulp die bij je past.
We willen jou op de beste manier helpen. Daarom hebben we ervaren hulpverleners die goed weten hoe ze jongeren en jongvolwassenen van jouw leeftijd kunnen begeleiden. En omdat iedereen anders is, helpen ze je altijd met jeugdzorg die bij jou past.
Vanaf 16 jaar en ouder heb je in principe het recht om zelfstandig jouw hulp te organiseren. In de praktijk blijkt het wel heel lastig om dit volledig buiten het medeweten van jouw ouders te doen. Brieven kunnen bijvoorbeeld naar jouw huisadres gestuurd worden of jouw ouders hebben het recht om bezwaar te maken. We doen ons best om je zo persoonlijk mogelijk te begeleiden.
Er is nooit één beste manier of persoon. We zijn allemaal uniek. Daarom hebben we zoveel verschillende hulpverleners bij Jij&Co. Ze hebben allemaal andere manieren, ook wel methodieken genoemd, om jou zo goed mogelijk te helpen. Vaak weet je van tevoren nog niet goed welke methodiek bij je past. Maar wel welke persoon je aardig lijkt. Met de juiste hulpverlener voor jou, krijg je vaak ook de juiste methodiek die bij jou past.
Begeleide omgang vanuit het gedwongen kader (opgelegd door jeugdbescherming of rechter)
Begeleide omgang in het vrijwillig kader (geadviseerd door Veilig Thuis of de huisarts)
Begeleiding bij middelen gebruik/verslavingsproblematiek (bij ouders/verzorgers en/of bij de jeugdige)
Ambulante gezinsbegeleiding/ Opvoedondersteuning (i: ambulant is op een locatie naar keuze binnen de woonplaats)
Ambulante gezinsbegeleiding (ouder of cliënt is licht verstandelijk beperkt) (i: ambulant is op een locatie naar keuze binnen de woonplaats)
Begeleiding bij verstoorde hechting of adoptieproblematiek
Begeleiding bij autisme
Begeleiding bij problematisch gedrag
Begeleiding bij angst of trauma gerelateerde klachten
Begeleiding bij interculturele problematiek
Problematische (relatie)patronen in het gezin en/of training voor ouders/verzorgers
Systeembegeleiding
Verslavingsproblematiek
Begeleid bezoek
Systeemtherapie(i: therapie i.s.m. het systeem: het gehele persoonlijke netwerk van begeleiders/verzorgers/ouders wordt betrokken)
Intensief ambulante gezinsbegeleiding (IAG)(i: ambulant is op een locatie naar keuze binnen de woonplaats)
Begeleiding bij complexe scheidingen
Crisisbegeleiding
Gezinsbegeleiding vanwege onveiligheid in het gezin
Individuele Therapie
Behandeling van klachten in combinatie met autisme (WO/WO+)
Behandeling bij somberheid en depressie (WO/WO+)
Behandeling bij angst (WO/WO+)
Trauma behandeling (WO/WO+)
Individuele begeleiding jongeren
Individuele begeleiding jongeren met licht verstandelijke beperking
Begeleiding op of in relatie tot school
Begeleiding identiteit en seksualiteit
Vaktherapie (speltherapie, beeldende therapie, paardencoaching, etc.)
Begeleiding bij interculturele problematiek
Training voor de jeugdige (i: Een training is meestal een afgebakend aantal keer en kan individueel of in een groep)
Intelligentieonderzoek
Psychologisch onderzoek
We willen dat jij je goed voelt bij de hulpverlener en de hulpverlener bij jou. Wij vinden de klik tussen jou en onze hulpverlener belangrijk. Daarom mag jij zelf kiezen wie jouw hulpverlener wordt.
Jij&Co staat altijd open voor nieuwe leden van onze coöperatie. Neem contact met ons op. We horen graag van je.
Jij&Co staat altijd open voor nieuwe leden van onze coöperatie. Neem contact met ons op. We horen graag van je.